Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der findes en lang række skønhedstips, og du kan også læse mange af dem her på Alttilhende. Der findes masser af skønhedsprodukter, der kan hjælpe din hud, der findes masser af gode råd omkring kost, og om hvordan du skal drikke en masse vand, og de fleste af dem er ganske korrekte og de hjælper din sundhed. Der er dog en ting, som det langt fra er alle der tænker nærmere over, men som måske er det bedste tip du kan få omkring din sundhed – få din søvn.

Vi bruger ca en tredjedel af vores liv på at sove. Nogen vil mene at dette er spild af tid, og at man tilbringer alt for meget af sit liv ved at sove ved det væk. Dette er dog en meget farlig tankegang, for udover at søvn er søvn, så er søvn også en slags gratis medicin, og det tidspunkt hvor kroppen kommer sig ovenpå dagens begivenheder og bliver klar til den næste. Når man sover nedsætter man kroppens energibehov, hvilket betyder, at man oplagrer dette, så kroppen kan yde optimalt den kommende dag. Voksne mennesker har brug for omkring 7 til 8 timers søvn, mens små børn brug for langt mere, og ældre ofte også sover mere i løbet af et døgn.

Det er om natten og under søvnen at kroppen genopbygger vævet, hvilket betyder at huden har brug for at søvn for at kunne holde sig søvn. Får man lidt eller ingen søvn, vil dette tit kunne aflæses direkte i huden, omvendt giver en sund søvn ofte også en pænere hud. Når man sover bliver ends blodkar holdt ved lige, så de udvider og trækker sig sammen som de skal, ved alt for lidt søvn, bliver denne funktion nedsat hvilket i sidste ende forårsager forkalkning, ikke dermed sagt, at man forkalker, hvis man ikke sover nok, men effekten er ikke til at tage fejl af.

Men hvordan får man så den bedste søvn?

Det er ikke alle der sover lige godt, og nogen har svært ved at falde i søvn om aftenen, mens andre har svært ved at sove længe, og det er ikke altid at ens arbejde, lige passer sammen men ens døgnrytme. Ofte kan man dog lære kroppen at falde i søvn, hvis man gør det til en rutine. Derfor er det godt at gå i seng på nogenlunde samme tidspunkt hver dag, eller i hvert fald ikke varierer det med en masse timer.

Desuden er det vigtigt, at du har en god seng og eventuelt en god topmadras, det er vigtigt at der er køligt eller i hvert fald ikke for varmt i rummet, og så er det vigtigt at der er så mørkt som muligt. Hvis du ikke allerede har mørklægninsgardiner, kan det derfor være en god ide at investere i et – det kan du blandt andet købe hos Uniggardin

En anden ting der er yderst vigtig er at bandlyse elektronik i sengen. Det er ikke en sund vane at have smartphonen eller iPad’en med inde i soveværelset. Det er forstyrrende inden din søvn, og det kan risikere at vække dig om natten.