Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom det kan lyde lidt som en kliché, så er det desværre en sandhed, at der er meget få kvinder i forhold til mænd der investere deres penge. Det er synd og skam, for aktiemarkedet bør på ingen måde være forbeholdt mænd, der i forvejen har mange fordele som bedre løn og bedre pensionsordninger – i hvert fald set over en bred kam.

Det behøver dog slet ikke være så svært at komme i gang med at investere, og hvis du vil gøre dig selv en tjeneste, så handler det bare om at komme i gang så tidligt som muligt. Jo længere dine penge har at arbejde, jo større chance er der for at de yngler bedre.

Det behøver ikke være svært

Der er mange kvinder, der siger, at det ikke interesserer dem at investere, men der er også lavet mange undersøgelser der viser, at mange kvinder tror, at det er besværligt at komme i gang med det.

Sådan behøver det dog slet ikke være, og rent faktisk kan det klares med ganske få kliks i din netbank at oprette mulighederne for at investere, eller du kan vælge danske banks June løsning, hvor du slet ikke skal gøre noget selv.

Det behøver ikke være så farligt

En anden ting som i følge undersøgelser holder mange kvinder væk fra at investere er, at de ikke er så risikovillige som mænd, når det kommer til økonomi. Hvis man vil have store afkast kræver det typisk at man er villig til at løbe lidt større risiko, men man kan også sagtens få afkast med lidt mere sikre investeringer.

Du kan eksempelvis vælge at putte dine sparepenge i såkaldte ETF’er, hvor man satser på markedet og ikke på enkelte aktier og derfor ikke er så udsat. Du kan læse mere om investering i ETFer her.

Lad din opsparing arbejde

Det kan være du allerede har en opsparing, men du ved nok også godt, at det er meget begrænset hvad du kan få at renter her. Så hvis du har en opsparing, så overvej at investere dem i stedet, også det så er 10.ooo, 100.000 eller en million kroner.