Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du er gravid, har du mange ting at tænke på. For det første skal du naturligvis tænke på, og fokusere på, at er lige nu vokser et liv i maven på dig. Det eneste der rigtig betyder noget, er at du har det godt, og at barnet har det godt. Men det betyder langt fra, at det er det eneste der betyder noget. En graviditet er naturligvis også forbundet med, at din krop gennemgår en vild forandring, og hvis det er første gang, er der slet ikke nogen tvivl om, at det vil være en kæmpe oplevelse, der ikke kun vil byde på fantastiske ting, men også nogle skræmmende.

En af de ting som mange kvinder kommer til at stifte bekendtskab med i forbindelse med at deres mave vokser er de frygtede strækmærker. Det er langt fra alle, der bliver ramt, men det rammer mange, og de er meget svære og nærmest umulige at slippe af med. Det er naturligvis en lav pris at betale for et barn, ikke desto mindre er det også noget, som de fleste af os nok gerne vil være foruden, hvis det er muligt.

Strækmærker kommer typisk sidst i graviditeten, da det er her maven for alvor begynder at vokse, og her hvor huden kan have ekstra svært ved at følge med. Det er helt normalt, og det er noget der forekommer hos mange kvinder. Det er svært at undgå, da det også er noget, der kan opstå hos alle kvinder uanset fysisk form osv, selvom nogen kan være mere udsatte end andre, hvis de tager særligt mange kilo på under gravidteten og dermed udsætter huden for et ekstra stort pres.

Der er rigtig mange der har succes med at bruge diverse olier, og selvom det kan lyde lidt underligt, at man kan undgå strækmærker med olier og cremer, så har det faktisk sin ganske fornuftige forklaring. Huden ændrer sig meget under gravidteten og ved at holde den blød og fugtig kan man hjælpe med dette, hvilket er med til at mindste muligheden for at huden tager skade. Der er ingen garanti for du slipper, men du kan hjælpe din krop på vej. De bedste olier på markedet er Weleda, der blandt andet kan købes hos Naturebaby og den såkaldte bio-oil der forhandles en lang række steder, blandt andet her.

Det er dog også væsentligt at huske på, at olier ikke kan gøre det alene. Det er også vigtigt at sørge for at få masser af væske og en sund og varieret kost, også selvom du måske har cravings efter lakrids eller chokolade, hvilket du naturligvis også skal have lov til.

Sørger du for at få masser af væske, en sund kost og smører olie på, kan du i hvert fald ikke gøre med for at forebygge det, og husk at skulle du få dem, er det bare at kigge på dit barn, hvis du tænker over dem, et par mærker på huden er så lille en pris for så uendelig stor en gave et barn er.