Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Har du fået accepteret et udlandsophold på et universitet eller en uddannelsesinstitution, men er i tvivl om, hvad du egentlig skal gøre, når du ankommer til destinationen. Vi giver dig her 3 gode råd, du kan tage med på din rejse.

Mød nye mennesker med åben sind

Det kan være svært, at forholde sig til alle de nye indtryk du møder de første dage på turen. Du kan også opleve, at du er meget træt efter de første dage. Men selvom du oplever stor træthed, så husk altid at møde nye mennesker med åbent sind selvom du mærker trætheden. Det er mange gange de første par dage, du danner de første venskaber på sådanne ophold.

Tag sprogundervisning før- og under udlandsopholdet

At kunne snakke sproget, kan være afgørende for dig. Det kan være undervisningen kun foregår på det lokalesprog, eller dine medstuderende måske ikke kan snakke engelsk. Derfor vil vi anbefale, at du tager sprogundervisning. Mange lande har samme tilbud omkring sprogundervisning, som vi har i Danmark. Hvis du f.eks. allerede kan noget af sproget, men du måske ikke kan sproget helt ud til fingerspidserne. Så er der mange steder, hvor de tilbyder sproget for fortsættere. Tag derfor springet inden du tager afsted, og begynd at lære sproget så du også gøre det nemmere for dig selv.

Undersøg nabolaget du skal bo i

Som du nok allerede ved i forvejen, er alle lande ikke lige så sikker som i Danmark. Sørg derfor altid at undersøge og læs om det område du skal bo i, inden du tager afsted. Er det f.eks. sikkert at gå ud efter mørkes frembrud, eller skal du følges med nogen på vej hjem efter en aften i byen. Mange udenlandske byer kan have en høj kriminalitetsrader, og det er ikke altid sikkert at gå i specifikke områder. Det kan give dig et godt billede af miljøet i området, og klæde dig på til eventuelle udfordringer.