Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At tiltrække flere kvinder til din virksomhed kan betyder, at du fremstår mere inkluderende og ofte at du tilfører en mere kreativ tilgang i virksomheden. Mange anvender et rekrutteringsbureau til at klare opgaven, men der er faktisk en del, du selv kan gøre. Sådan gør du rekruttering mere inkluderende for kvinder.

1. Neutraliser dine jobannoncer
Der findes værktøjer til formålet, som benytter A.I. til at markere og udskifte kønssprog med en mere neutral formulering, men det er ikke kun individuelle ord, der gør en forskel. “Vi har fundet ud af, at kvinder har en tendens til at ansøge, hvis de opfylder 100% af de opstillede krav, mens mænd ansøger, hvis de kun opfylder 50 eller 60 procent af kvalifikationerne. Derfor er det altid godt at opfordre kandidater til at ansøge, selvom de ikke opfylder alle listede krav.

2. Annoncer der, hvor kvinderne er
At bede dine mandlige kollegaer eller venner om at opfordre kandidater til at søge en given stilling, åbner som regel ikke dørene for kvindelige kandidater. I stedet for kan du placere jobåbninger i kvindecentrale rum som diverse fora eller magasiner. Markedsfør dine jobåbninger på steder, hvor kvinder læser med.

3. Udlign oddsene
Forskning viser, at når en gruppe på fire kandidater består af tre kvinder og en mand, er chancerne for, at en kvinde bliver ansat 67 procent. Og når forholdet er 1 til 1, er oddsene for en kvindelig ansat 50 procent. Men når kun en af ​​de fire kandidater er en kvinde, falder hendes odds til 0 procent, sandsynligvis fordi hun anses mere som et alternativ fremfor en reel kandidat. Bloker denne problematik ved at sigte mod en ligelig repræsentation af kvinder i de afsluttende interviewrunder.