Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Kender du en, der netop er blevet mor? Så er det på sin plads at give en barselsgave. Det er dog ikke altid lige let at finde ud af, hvad man skal give den nybagte moder. Er du også i tvivl, så læs med herunder, hvor du får et par gode råd.

Det er ikke altid lige let at finde den rigtige gave til den nybagte moder. Det skal være en gave, der moderen, men sommetider (og faktisk oftest) er det en gave, der både glæder mor og barn. Derfor vil det være helt på sin plads, hvis du gør dig nogle tanker om, hvilken form for gave du skal have med. Den personlige, gaven til forældrene, gaven til barnet eller noget helt fjerde?

Gave til forældrene

Hvis du har overskud til det, så er favoritten helt klart blandt de mest populære gaver til nybagte forældre, der er på barsel. Hverdagen kan godt virke fuldstændigt uoverskuelig, når du har en nyfødt med hjem, og derfor bliver de helt almindelige hverdagsting, såsom at lave mad, gøre rent, få besøg og så videre til en stor last, der ikke bare lige sådan klares. Det kan du ‘udnytte’ — for det er her, der virkelig er brug for hjælp. Den personlige barselsgave kan eksempelvis være:

  • At fylde køleskab og fryser op med mad — især hjemmelavede retter, der er nemme at tø op, er et hit
  • Gør hjemmet rent for de nybagte forældre
  • Er der ældre børn, så tilbyd at passe dem, så mor og far kan få en smule ro, efter fødslen har fundet sted
  • Tag hjemmebagt med til de øvrige barselsgæster — energien er der sjældent til selv at bage selv

Ovenstående var eksempler på barselsgaver, som med garanti vil bringe glæde.

Gave til barnet

Det kan være en fin idé at købe en gave til barnet også. Det bliver nemlig dyrt, når der skal handles ting ind til den nyfødte. Det gælder især, hvis det er første gang. Så skal de fleste ting købes ind, og her vil det selvfølgelig være rart med lidt hjælp. Det kunne eksempelvis være i form af motorisk legetøj til barnet, bøger eller noget tredje, der kan bruges, når barnet bliver en smule ældre.