Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Har du været ved optiker og fået testet dit syn? Hvis ja, så står du måske allerede med viden om, at du skal have briller.

En kombination af briller og kontaktlinser giver stor fleksibilitet

Briller – det er som regel det, de fleste tænker, når de har været ved optiker. Men flere og flere vælger faktisk at få kontaktlinser. Der er sket meget med udviklingen inden for kontaktlinser de seneste år. Du kan få rigtig gode kontaktlinser, der sørger for at holde dine øjne fugtige og balance hele dagen. De fleste vælger alligevel at få begge dele, altså både kontaktlinser og briller. Det er nemlig en fordel, at kunne skifte til briller en gang i mellem. Fx hvis man er forkølet og øjnene løber i vand, eller man gerne vil læse lidt inden sengetid og ikke ønsker at gå ud og fjerne linser, inden man lægger sig til at sove. Andre synes, det er herligt at kunne variere sit udseende og sin påklædning, så man en gang i mellem ifører sig et par moderigtige briller, der passer til dagens outfit.

Men hvilke fordel og ulemper har briller og kontaktlinser hver især? Hvad gør sig gældende, når man skal vælge mellem de to – eller måske kombinere dem? Læs med herunder.

Kontaktlinser – fordele og ulemper

Kontaktlinser giver dig fri bevægelighed, hvilket er et plus for dig, der har en aktiv hverdag med sport og bevægelse. Kontaktlinser er også en fordel, hvis du har et fysisk krævende arbejde eller du har gøremål i hjemmet, hvor brillerne kan være i vejen. Kontaktlinser har også den fordel, at du om sommeren kan bruge helt almindelige solbriller uden styrke. Og hvis du står på ski eller dyrker sport, hvor du kommer i nærkontakt med andre, så er det en rigtig god ide med kontaktlinser.

Kontaktlinser kan være ubehagelige at have på ved forkølelse eller allergi, og nogle kontaktlinsebrugere kan opleve at øjnene trættes eller bliver tørre ud på aftenen. Kontaktlinser har desuden den ulempe, at de ikke kan korrigere for lige så mange typer synsfejl og bygningsfejl som briller kan.

Briller – fordele og ulemper

Briller kan være med til at definere og understrege din stil og personlighed. Du kan vælge mellem mange forskellige looks, enten modige, intellektuelle eller trendy. Briller kan også korrigere for flere synsfejl og bygningsfejl end kontaktlinser.

Ulempen med briller er, at de bliver fedtede og skal pudses. I koldt vejr vil briller dugge, når du kommer indenfor, og i regnvejr bliver de våde, så dit udsyn nedsættes. Det kan skabe potentielt farlige situationer, hvis du eksempelvis cykler i trafikken. Briller kan sidde i vejen under fysisk arbejde eller sport, eller foretager dig andet fysisk arbejde.

Om du vælger det ene, det andet eller begge dele, vil vi lade være op til dig. Nu har vi givet dig lidt at tage med i overvejelserne.