Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Du kender sikkert godt det med, at det kan være svært at finde tid til at komme en tur i dit lokale fitnesscenter, ikke mindst hvis du har en travl hverdag, der måske også byder på børn. Det kan også være svært at komme på en løbetur, hvis du måske ikke lige kan efterlade ungerne alene.

Der er derfor mange der kaster sig over yoga. Det er noget man kan klare hjemme fra stuen, og det er ikke noget der kræver det helt store udstyr, hvilket gør det let at komme i gang med. Det eneste du skal have er noget yogatøj og en yogamåtte, begge dele kan købes her. Der er desuden mange gode grunde til at kaste sig over det.

Derfor er det sundt at strække kroppen

Yoga handler i høj grad om at strække kroppen. Udstrækning er sundt for sener, muskler og led og det er med til at løsne eventuelle blokeringer i din krop. Du får ikke blot en mere smidig krop, du får også en krop der er meget stærkere.

Derfor er den rigtige vejrtrækning sundt for kroppen

Vejrtrækningen spiller en stor rolle i yoga, og det er bestemt ikke uden grund at vejrtrækningen spiller så stor en rolle. En stor del af kroppens udrensning sker gennem åndedrættet og ved den rette vejrtrækning hjælper man kroppen med udrensning.

Yoga kan udføres af gravide

En anden god ting ved yoga er, at det er en af de motionsformer, der også kan udøves af gravide. Fitness og løb bliver typisk meget problematisk at dyrke, når man er gravid, mens yoga er er noget du hele tiden kan dyrke gennem graviditeten, da det er let at tilpasse.

Yoga er sundt for psyken

En stor del af yoga er bygget op omkring mental balance, og det har derfor også en gavnlig effekt på eksempelvis stress og lignende.

Der er med andre ord mange flere grunde til at komme i gang med yoga end der er for at lade være.