Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Mazda er en japansk bilfabrikant med hovedsæde i Fucho, Hiroshima i Japan. Mazda blev grundlagt i 1920, dog primært til fremstilling og isolation af kort. I 1930 begunde Mazda at producere motorcykler som året efter udviklede sig til også at omfatte lette vare- og lastbiler. Mazdas første personbil blev først sat i produktion i 1960. De var i begyndelsen meget små, men efter Mazda havde produceret 2 millioner køretøjer, kom der større biler på markedet. Mazda fik her fodfæste på eksportmarkederne. Mazda har generelt et godt ry på det danske personbilsmarked og det er helt sikkert en bil, der er det hele værd. Men hvilken Mazda skal du satse på, hvis du leder efter bil lige nu? Læs med her og få et lille indblik i, hvilke Mazda biler, der findes på markedet i dag.

Mazda 2

Mazda 2 er med knap 1300 biler solgt i 2019 Mazdas mest solgte model. Den er efterhånden nogle år gammel, men den er absolut ikke out. Den har fået en ganske omfattende fornyelse. Centralt i denne fornyelse er blandt andet bedre brændstoføkonomi. Det er ikke kun godt for Mazdas CO2-regnskab, men i høj grad også godt for kunderne. Mazda 2 fornyelse indeholder også en kraftigt forbedret støjdæmpning, der reducerer både vind- og dækstøj. Sikkerheden er også ført up-to-date. Nødbremsen er kraftigt forbedret til at fungere op til 80 km/t og reagerer på fodgængere. Mazda 2 har desuden fået en effektiv vognbaneassistent, blindvinkelalarm og 360-graders kamera (selvfølgelig afhængig af udstyrsversionen). Forlygterne er nu LED i alle udgaver og ikke kun dyrt ekstraudstyr til topmodellen.

Mazda CX-5

Mazda CX-5 er den ultimative familie-SUV. Den kombinerer det nyeste inden for teknik med raffineret interiørdesign og digitale tilslutningsmuligheder. Den leverer også en forbedret køreoplevelse med mere spænding, når du ønsker det – altid med fokus på både komfort og sikkerhed. Mazda CX-5 er meget rummelig. Den omfatter blandt andet et stort bagagerum på 506 liter, og bagsæderne kan let foldes ned til udvidelse af dette. Mazda CX-5 har også en imponerende styrke, og kan trække op til 2100 kg.

Er du blevet overbevist om at det er en Mazda, du skal have, så kan du med fordel lære mere om modellerne og tage en prøvetur ved din lokale Mazda forhandler.