Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Har du lige færdiggjort din ungdomsuddannelse? Eller har du et år, hvor du ikke ved, hvad du skal tage dig til? Hvis du er færdig med en ungdomsuddannelse, står du for første gang virkelig på egne ben. Det er nu, du selv skal finde ud af, hvad du vil bruge din tid på. Du skal selv til at disponere din tid og finde på noget at lave. Der er dog rigtig mange muligheder, når du tager et sabbatår.

Spar sammen til noget stort

Hvis du har et år, hvor du holder en pause fra uddannelse og skole, kan du vælge at fokusere al din tid på at arbejde. Find dig et arbejde, som du kan lægge alle dine kræfter i og få skabt en god, solid opsparing. Når du arbejder, vil du få noget erfaring på arbejdsmarkedet, du vil få din opsparing og du vil samtidig komme til at lære nogle nye mennesker at kende. Det der er med et sabbatår er, at du hurtigt kan komme til at kede dig, hvis ikke du finder på noget at lave ret hurtigt. Hvis først du kommer helt ud af en rutine, vil det være svært at komme ind i en igen. Derfor er det en god idé hurtigt at finde ud af, hvad det er, du vil. De penge du får opsparet, kan du bruge på noget, som du har ønsket dig længe. F.eks. en bil eller et indskud til en lejlighed.

Tag på højskole

Hvis du ikke er klar til at tage videre på en uddannelse, men samtidig ikke kan slippe skolen helt, kan du tage et smut på højskole. Her får du mulighed for at dyrke dine interesser, blive klogere på dig selv og få en masse nye venner. Det er et år, hvor der er stort fokus på din personlige udvikling. Tjek www.isi.dk