Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Når man har hest, så er der meget udstyr, som man skal have til hesten. Der er fx udstyr til en selv, når man skal ud og ride, og så er der udstyr til ens hest.

Strigler og børster

Inden at man skal ud og ride på en hest, så vælger mange at strigle hesten. Det vil sige at børste dens pels. Det er fx for at få sand ud af pelsen, så det ikke gnider rundt, når man rider på den. Men det er også for at holde hestens pels pæn og blank. Samtidig er det med til at knytte et tæt bånd til ens hest, når man strigler den.

Hovrenser

Når man har striglet ens hest, så skal man rense dens hove. Det gør man med en hovrenser. Det er for at fjerne skidt og savsmuld i hovene. Det kan nemlig sidde og genere hesten.

En hesteklipper

En ting, som mange måske ikke tænker på, det er en hesteklipper. Det er en trimmer til heste. Hår på heste vokser ligesom, at det gør på alle andre dyr. Derfor skal ens hest også klippes engang imellem. Det kan fx være, at manken er ved at blive for langt, så kan man bruge en hesteklipper til det. Det kan også være, at ens hest trænger til en generel klipning fordi, at håret er ved at være for langt. Inden at man køber en hesteklipper, så er det vigtigt, at man ved, hvad det er, at man vil bruge den til. Hvis det kun er til manken, så er det en slags klipper, men er det til håret på resten af kroppen, så er det en anden slags klipper. Det afhænger af hvor tykt, at håret er, som der skal klippes.