Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Har du meget skæl for tiden? Skæl i hovedbunden kan både være irriterende og ret ubehageligt at rende rundt med. Det kan gå ud over ens selvtillid, fordi man føler at man ikke er ordentligt rent.

Der er mange måder at komme dit skælproblem til livs på. I denne artikel vil vi give dig nogle gode råd til ting, du kan gøre for muligvis at komme dit skælproblem til livs.

Hvor meget shampoo bruger du?

Det er først og fremmest en god ide at tage et kig på hvor meget shampoo, du bruger, når du går i bad. Hvis du bruger for meget shampoo, så kan det hurtigt udtørre din hovedbund. Og det kan udvikle sig til problemer med skæl.

Prøv også at overveje, hvor ofte du vasker dit hår med shampoo. Har du egentlig brug for at gøre det, hver gang du tager et bad? Dit hår vender sig meget hurtigt til denne store mængde shampoo. Og det vil dermed også skabe en vis ubalance i din hovedbund, hvis du benytter alt for meget shampoo og vasker det for ofte.

Kig samtidig også på hvilken type shampoo der er du benytter. Der er meget stor forskel på shampooer. Det er blandt andet derfor der er så mange forskellige produkter på markedet.

Det er ikke lige meget hvilke ingredienser der er i din shampoo. Hvis du døjer meget med skæl, så er det vigtigt at du bruger en rigtig god shampoo, som passer til din hovedbund. Du kan eventuelt spørge nede i den lokale helsekostbutik, om de har en rigtig god shampoo, du kan benytte dig af.

Skal du til lægen med problemet?

Hvis du døjer utrolig meget med skæl, så kan det være en god ide at snakke med din læge om problemet. Det kan eventuelt være et tegn på at der er noget andet galt sundhedsmæssigt. Og hvis dit skal problem går der rigtig meget på mentalt, så er det også noget din læge er interesseret i at høre om.

Din læge kan referere dig videre til andre specialister. Men muligvis kan de også give dig nogle piller på recept eller lignende, som kan hjælpe med at dit skælproblem.

Hvis du ikke er interesseret i at rende til lægen med problemet, så kan du også drøfte det med frisøren, næste gang du får en klipning. Din frisør har med garanti set lignende tilfælde som dit. Og de har meget god erfaring med hvilke ting man kan gøre for at komme et skælproblem til livs.