Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Elsker du at lave mad, og vil du gerne gøre oplevelsen endnu bedre? Et køkken der er velorganiseret og praktisk indrettet, gør det nemmere og ikke mindst sjovere at bruge tid i køkkenet. Så læs med videre og få inspiration til, hvordan du kan indrette dit køkken, så madlavningen bliver en hyggelig tid fremfor en sur tjans.

Organisér dine knive

Ligger dine knive og roder rundt nede i en skuffe? Udover at du øger risikoen for at skære dig, så mindsker du også levetiden på dine knive, ved ikke at opbevare dem ordentligt og sikkert. Du kan for eksempel investere i en knivblok til dine knive.

Er dine knive sløve, så er det også på tide at udskifte dem. Overvej for eksempel at investere i Miyabi, der er kendt for deres japanske kokkeknive. Skarpe knive sikrer dig et perfekt snit, og det gør det meget sjovere at lave mad, når du har noget ordentligt udstyr.

Skab et godt flow mellem arbejdsstationerne

Når du bevæger dig rundt i dit køkken, er det vigtigt, at der er et godt flow mellem køkkenets arbejdsstationer såsom ovn, køleskab og vask. Det er med til at lette madlavningen, hvis du let kan bevæge dig rundt til og fra disse vigtige arbejdsstationer. Hav derfor dette i tankerne, når du indretter dit køkken.

Hold køkkenet ryddet

Det er forståeligt, at du udsætter madlavningstjansen, hvis håndvasken er fyldt med opvask, eller at der endnu står gryder med madrester fra gårsdagens madlavning. Derfor er det en god idé at gøre det til en vane at holde køkkenet ryddet, så det er klar til at blive indtaget næste gang, der skal laves mad. Selvom du måske ikke har det helt store overskud til at rydde op efter at have stået i køkkenet, så gør du dig selv en stor tjeneste ved at gøre det alligevel.