Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi har alle prøvet at google vores symptomer online, for at forsøge at finde ud af hvad der galt. Vi håber på at finde ud af, at vi aldrig er så syge som vi frygter, til vores store overraskelse lider vi pludselig af alle mulige alvorlige sygsomme, som vi har læst om på nettet. Lægen har lang ventetid, og derfor forsøger vi at finde svaret selv, det er meget normalt. Men i nogle tilfælde, som fx psykiske lidelser, så skal man altså droppe at selvdiagnosticere, da det er et alvorlig problem. Et sygt sind, kan ikke afgøre hvad der galt med et sygt sind.

Internettets effekt

Internettet er bestemt ikke med til at hjælpe på kvinder der diagnosticere sig selv. Der findes hundredevis af apps, der er lavet for at finde ud af hvad der galt med dig. Der er en grund til at der findes læger, og man kan altså ikke afgøre hvad der konkret er galt med et menneske, før det bliver nærmere undersøgt.

De psykiske lidelser

Mange kvinder går rundt i troen om at de lider af en psykisk lidelse, uden at få den behandlet eller diagnosticeret. Det er en normal ting at mennesker føler sig triste, hvis man aldrig var trist, så var man heller ikke glad. Det er ikke underligt at mange kvinder føler de lider af eksempelvis depression, i en tid med sociale medier som instagram. Mange kvinder har dårligt selvværd fordi man sammenligner sig selv med alle andre på instagram. Men det man ikke ved er at man sammenligner sig selv med en flot pige, som også har dårligt selvværd og lider af depression. De fleste prøver at opstille en uvirkelig tilværelse på instagram og andre sociale medier, de skal ligne supermodeller med en masse overskud. Det har en negativ effekt på både dem selv, og alle andre der ser deres billeder.

Hvis du lider af dårligt selvværd eller depression, så kom i kontakt med en psykolog, så kan du få en officiel diagnosticering, og komme ud af situationen.