Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Ren håndhygiejne

Vi bruger hænderne hele tiden og bakterierne hober sig op. Når vi tager fat i et dørhåndtag, nyser eller pudser næsen. Det skal naturligvis ikke holde os fra at fortsætte vores dagligdag som vi plejer og vores kontakt til andre mennesker. Det er beviseligt at god håndhygiejne giver færre sygedage. Et godt sted at starte, er at sørge for hyppig håndvask. Især efter toiletbesøg. Giv de gas med både sæbe og vand. Få skrubbet godt både indeni hånden og ovenpå håndflade og fingre. Glem ikke tommelfingeren. Ofte sidder der usynligt snavs mellem fingre og under neglene, så husk at få dem med. Så slip for dage under dynen med god håndhygiejne og hjælp til ikke at smitte andre.

Sund mundhygiejne

Rodbehandling. Ja bare ordet kan give selv den mest hårdføre person kuldegysninger. God mundhygiejne hjælper til at holde både mund og tænder rene. Det føles dejligt at kunne give andre et flot smil og vide din mund og dine tænder er i orden. Der findes tandlæger i mange danske byer, fra tandlæger i Ishøj til tandlæger i Ålborg som er et besøg værd. Få et tandlægetjek hver halve år, så du altid er på forkant med god mund- og tandhygiejne. Hvis din tunge har en hvid belægning, er det tid til at overveje kostomlægning og ekstra børstning af tungen. En hvid tunge kan være tegn på svamp. Danskvand er et gammelt husmoderråd du kan benytte dig af inden du går til tandlægen.

God kropshygiejne

Har du været i svømmehal for nylig? Har du tænkt over hvor mange kropsbakterier der ryger med i baljen, når først alle mand er hoppet ned i vandet? Hvad med dig selv, får du vasket dig godt og grundigt inden du deler kropsvæsker med andre i svømmebadet? Skyl hele kroppen grundigt og følg vaskeanvisningerne i omklædningsrummet. Vask håret med vand og sæbe, skrub under armen, krop og intime steder. Glem ikke arme, ben og fødder. Spring ikke over hvor gærdet er lavest og vær ikke bleg for at minde andre om fordelene ved god kropshygiejne. Du må gerne opdrage på andre, når det gælder fælles badområder. Gå forrest og vis de andre hvordan det skal gøres. Det er kun naturligt og til alles fælles bedste.