Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Savner du et sted i hjemmet, hvor du kan slappe af og nyde en kop te eller en god bog? Lav din helt egen hyggekrog i stuen eller soveværelset. Det kræver ikke meget, men gør en kæmpe forskel. Her kan du få lidt inspiration til, hvilke elementer dit kommende hyggehjørne kan indeholde.

En god stol

En solid hyggestund starter med et behageligt sted at sidde. Det kan være mange ting, men de fleste vælger en lille sofa eller en lænestol. De seneste år har gyngestole også atter fået fodfæste på indretningsmarkedet, så du kan også overveje, om det er sådan en, der skal spille hovedrollen i din hyggekrog.

Hyggeligt lys

Et andet vigtigt element i hyggekrogen er lyset. Mange vælger en lampe eller pære med et varmt skær, for eksempel en glødepære, da det bidrager til en afslappende stemning. Hvis du har planer om at bruge meget af din tid i hjørnet på at læse, er det dog en god ide at have det med i overvejelserne, når du vælger belysning.  Mange vælger her at udstyre hjørnet med en gulvlampe. Hvis du stadig gerne vil have lidt hyggeligt lys, kan du investere i en lyskæde, som du kan tænde, når bøgerne er lukkede.

Lidt til de kolde tider

I den mørke og kolde vintertid er der brug for at blive skruet ekstra op for hyggen. Sørg for at have et dejligt varmt tæppe, som du kan putte dig under på de kølige vinteraftener. En pude eller to i ryggen kan også gøre underværker! Du kan eventuelt opbevare tæppet og puderne i en trådkurv ved siden af stolen. Det er jo ikke hele året rundt, det er nødvendigt at være omsluttet af dem, hvorfor det kan være en god ting at opbevare dem på en praktisk måde, så de ikke kommer til at ligge og flyde på gulvet i de lune sommermåneder.