Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Mange moderne familier bruger sommerhuset som et sted, de kan koble fra og slukke for alt. Netop nu står mange sommerhuse dog tomme, og derfor giver vi her råd om, hvordan du får gjort dit sommerhus klar til forårets og sommerens afbræk fra hverdagen – det kan faktisk være hyggeligt at gøre alt klar.

Brug internettets mange webshops

Vigtigst af alt er det, at du får bestilt alt hjem, så du er klar til det store indryk med familien. Her er de mange online webshops en sand ven i nøden og ofte kan de levere direkte til dit sommerhus. Mange shop har forskellige shops per land, så står du i den situation, at du mangler hundmat til din svenske ødegård, så leverer de direkte til døren. Det samme gælder shops med maling til husets ydervægge, bestilling af brænde eller levering af madvarer. Nettet er din ven.

Tag håndværkeren til råds

Mange ting skal sikres, inden sommerhuset blive sommerklar, og der er det ofte godt at involvere de lokale håndværkere i dine forberedelsesplaner. Hvorfor er det, det rigtige at gøre? Lokale håndværkere kender nærområdet, de kender til de forhold der gør sig gældende i forhold til vind og vejr, og så har de styr på lokale prisaftaler, så den lokale pris og er gældende for dig. Det er altid godt at holde sig venner med de lokale nær sommerhuset. Du kan finde mange gode lokale håndværkere på for eksempel Danmarks Guiden.

Allier dig med de lokale.

Står du i den heldige situation, at dit sommerhus ligger udenfor landet grænser, så gælder det om, at have en alliance med de lokale i området. Hvad end du har en storbylejlighed i Barcalona eller en stor gård i det svenske, så er det godt at lave en aftale med en lokal mand eller kvinde, som mod betaling kan gøre alt klar til jeres ankomst. Indkøb, reparationer, tænding af varme og tilslutning af vand er altid godt at have ordnet inden, og så kunne man aftale, at denne person holder løbende opsyn med huset.

Nu er du klar til at gøre sommerhuset til dit private helle, hvor alt er klar og dine batterier kan lades fuldt op. Glæd dig, vi går en lys tid i møde.