Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

For en gangs skyld er Danmark ramt af en regulær hedebølge, og det er næsten for meget af det gode. Det kan være svært at køle kroppen ned og få nok væske i varmen, og mange mister også appetitten. Derfor er en kold smoothie det perfekte mellemmåltid, når solen står højt på himlen og du ikke har lyst til et tungt måltid. Alt, du skal bruge, er en god blender og noget lækkert frugt og grønt.

Vælg den rigtige blender

Det kan være en kamp at lave gode smoothies, hvis man ikke bruger en kraftig nok blender. Omvendt går det som en leg, hvis blenderen er god. Og en god blender behøver absolut ikke koste en formue, men det kan ofte betale sig at vælge en lidt dyrere model for til gengæld at få flere watt.

Se dig om på nettet efter anmeldelser af blendere og bemærk, hvor høje watt de gode blendere har. Det kan du bruge til at sammenligne, når du kigger på andre modeller.

Lav den rigtige kombination af sødt og sundt

Nøglen til en sund smoothie er en god kombination af frugt og grønt. En smoothie bliver selvfølgelig ikke usund af at have for meget frugt, men grøntsager mætter mere og indeholder flere gode fibre. Derfor er det en god idé at supplere den lækre frugt med grønne grøntsager som grønkål, broccoli eller spinat. Og nøglen er, at jo mere kraft grøntsagen er, jo mere sød skal frugten gerne være. Ananas går for eksempel godt som smagsudligner i mange grønne smoothies, og det samme gør appelsin eller appelsinjuice.

Du kan også give din smoothie endnu mere krudt ved at bruge fx proteinpulver, chia-frø og hampefrø i din smoothie. Når du bruger dem jævnligt, får du et ekstra skud vitaminer og næringsstoffer, som hjælper med at holde kroppen i gang her i varmen.