Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Mange taler om overspringshandlinger som det helt store fyord. Men er det altid en dårlig idé at snige en lille smule tidsfordriv ind i hverdagen? Nej, slet ikke. Det handler snarere om, at du bruger det som små gode pauser, og ikke lader det løbe løbsk.

Ja, nogle gange giver det ligefrem mening at udskyde ting. F.eks. hvis du er for træt, ikke har energien eller lige vil have afstand fra dit projekt, før du ser på det igen med helt friske øjne.

Her er nogle idéer til små gode pauser, du kan lægge ind i dagen.

  1. Gå en tur

Det kan være rigtig smart at gå en tur. Særligt hvis det er med den hensigt at samle lidt ny energi. Tag gerne og gå den udenfor, da den friske luft kan forny energi og humør. Når du går en tur, sætter du gang i kroppen og får systemet til at pumpe igen, så blodet sendes rundt. Ligeledes giver det helt per automatik en pause væk fra skærmen, hvormed du lige kan lade dine tanker falde ned.

  1. Ser du YouTube, så vælg noget brugbart

Mange af os hopper på YouTube, når vi har brug for en pause. Det gør vi, fordi vi alligevel ikke altid har lyst til at rejse os og forlade computeren. Og hvorfor, der er jo masser af underholdning? Men i stedet for at gense finalen i dit vanlige realityshow, så kunne du jo se noget brugbart? Se f.eks. små tutorials, der gør dig bedre inden for dit felt eller se noget om personlig udvikling – f.eks. om at undgå for mange overspringshandlinger. Av, hva’.

  1. Ikke alt er straf

Du behøver ikke betragte alle dine pauser som noget værre ’fy’. Hjernen har brug for pauser. På samme måde som en bil ikke kan køre i topfart hele dagen, på samme måde kan du ikke bruge hjernen hele dagen. Heller ikke selvom din hjerne er en lynhurtig Ferrari.

Betragt derfor ikke pauserne som straf, men nyd dem og vend retur til din opgave med fornyet energi. Chat med din bedste veninde, prøv lykken på Danske bookmakere, kig i dit nye magasin, hent en plade god chokolade eller gør noget helt, helt andet – bare det giver et smil og lader dig vende retur til opgaven med et positivt sind.

Med andre ord: tag dig de pauser du har behov for. Men føler du, det bliver et problem, så skal du gære noget ved det. Det er dog ikke alt, vi skal tænke på som værende en dårlig vane. Pauser er gode, de skal bare holdes med måde.