Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Mange danskere går rundt med drømmen om at blive selvstændig, og særligt tanken om at være sin egen chef virker tiltalende for mange. Måske drømmer du om at blive selvstændig iværksætter, frisør eller håndværker? Mulighederne er mange, og med et grundigt forarbejde på plads, kan din virksomhed ende som en sand succes. Hvis du starter en selvstændig virksomhed alene, kan du helt selv bestemme alle detaljer, og det giver dig enormt stor indflydelse på din virksomheds image og fremtid.

Sådan starter du din egen virksomhed

Når du skal i gang med at starte din egen virksomhed, er der en hel masse ting du skal overveje, undersøge og beslutte. Først og fremmest skal du have styr på din forretningsidé. Her skal du undersøge, om din idé er holdbar, om du virkelig brænder for konceptet, og samtidig undersøge, om din idé er unik. Du skal ligeledes finde på et godt navn til din virksomhed, som ikke er taget i forvejen, og i den forbindelse beslutte, om du ønsker at navnet skal registreres som et varemærke. Du skal beslutte, hvilken virksomhedstype din virksomhed skal være, hvordan din forretningsplan skal være, hvordan du skal markedsføre og hvordan din finansieringsplan skal opbygges. Herudover er det vigtigt at få styr på forsikringer og rettigheder, så du er dækket godt ind.

Køb en allerede etableret virksomhed

Hvis du synes det virker alt for uoverskueligt at forholde sig til alle de ovenstående ting, kan du også vælge at købe en virksomhed eller webshop, som allerede er etableret. Dette sparer dig for alverdens opstartsvanskeligheder, og hermed kan du nøjes med at koncentrere dig om virksomhedens fremtid. Hvis du ønsker at købe en allerede eksisterende virksomhed, er det vigtigt at der er orden i papirerne, så du ikke ender med at købe katten i sækken. Inden køb er det vigtigt at undersøge virksomhedens regnskaber og samarbejdsaftaler, så du er sikker på at det hele er i orden. Det giver dig et indblik i, hvordan hele virksomheden er opbygget, samt hvordan strukturen i virksomheden er. Det kan være en god idé at få en erhvervsadvokat til at kigge på alle detaljerne, så du kan sikre dig den bedste handel. De har nemlig stor erfaring med lignende sager, og hermed ved de, hvordan det hele skal gribes an, for at du får den bedste aftale i hus. De kan ligeledes hjælpe dig med, hvordan du skal forholde dig til tingene, hvis der følger medarbejdere med i din nyindkøbte virksomhed, samt hvad deres rettigheder er.