Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Økologi har i høj grad vundet indpas i danskernes hverdag, og det er en god ting. Når du vælger økologiske produkter, undgår du produkter der er sprøjtet med gift og andre skadelige kemikalier, som kan have skadelig effekt på dit helbred. Ved køb af økologiske fødevarer får du mad som ikke indeholder rester af sprøjtegift, du får renere varer og ligeledes spiser du fødevarer, som ikke er gensplejset. Økologi er ligeledes godt for vores grundvand og for naturen, da naturen kan forblive ren og naturlig. Det er ikke kun godt at vælge økologi i form af fødevarer. Det er mindst lige så vigtigt at vælge økologi når det gælder tøj, makeup og andre produkter der kommer i kontakt med din krop.

Derfor bør du vælge økologisk stof

Hvis du skal i gang med at sy noget selv, anbefales det at anvende økologisk stof, både for din egen og for miljøets skyld. Du bør vælge økologisk stof, fordi økomærkningerne kontrollerer produktionen af stoffet, så der er styr på, hvilke farvestoffer og kemikalier der bruges til produktionen af stoffet. Når du vælger økologisk stof, undgår du en masse skadelige pesticider og kemikalier, som ofte findes i ikke-økologisk stof.

Især hvis du syr tøj eller andre beklædningsgenstande, er økologisk stof godt for dig. Da tøjet er i tæt kontakt med huden hele dagen, kan det føre til allergier, hvis tøjet er fyldt med allergifremkaldende stoffer eller andre kemikalier, som er dårlige for kroppen. Ved at lave tøj af økologisk stof, eller ved at købe økologisk tøj i forretningerne, er du med til at passe godt på din hud, og samtidig er du med til at minimere risikoen for at udvikle allergier. Det er især vigtigt at vælge økologisk tøj til børn, da børns hud er enormt sart, og derfor har de stor risiko for at udvikle allergier.

Hvis du ønsker at sy med økologisk stof, behøver du ikke at gå på kompromis. Det bliver mere og mere populært med økologisk stof, og derfor kan du finde et bredt udvalg af både økologisk bomuld, økologisk velour og økologisk jersey. Økologisk stof er i fantastisk kvalitet, og så er det produceret med omtanke for miljøet og for de mennesker, der arbejder med produktionen.