Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Internethandlen stiger konstant, og der kommer flere og flere fordele i at have en webshop. Faktisk steg danskernes internethandel i andet kvartal af 2015 med syv procent i forhold til andet kvartal af 2014. I hvert fald hvis vi skal tro de tal, som Dansk Erhverv har offentliggjort. Omsat til kolde kontanter betyder, at danskerne brugte 12,1 milliarder kroner i andet kvartal af 2015 — og det tal forventes kun at stige fremadrettet.

 

Svindel på Facebook

Tallene vidner nemlig om, at danskerne i stigende grad finder  vej til de internetbaserede butikker, når de skal bruge penge. Men samtidig betyder det også, at der er kommet et stort marked for internetsvindel. Det mærkes tydeligt — eksempelvis på Facebook, hvor der dukker mange falske konkurrencer op, der narrer brugere til at dele på baggrund af en forhåbning om del i en stor — ofte noget urealistisk — præmie. Personerne bag konkurrencerne udgiver sig ofte for at være store, velkendte brands, som vækker tillid hos forbrugeren. Det er det sjældent i virkeligheden. Faktisk aldrig.

Konkurrencen når dog ofte at sprede sig, da et af kravene til, at man kan være med i lodtrækningen om den store gevinst, eksempelvis er, at man deler og tagger to venner i opslaget. På den måde sikrer bagmændende, at den bliver delt, så den når ud til en stor målgruppe. Herefter kan der blive postet et link til en webshop i kommentarerne — og her skal du virkelig være kritisk og lade være med at smide dine penge, for det er hele formålet med disse konkurrencer.

 

Kig efter e-mærket når du handler

Vil du være sikker på, at du kan have tillid til den webshop, du handler med, så bør du kigge efter e-mærket, som er en certificering, webshops kan få, hvis de overholder de krav, der stilles. E-handelsfondens e-mærke er sikker e-handel, og derfor er det til at stole på, hvis du finder en webshop, der er e-mærke-certificeret.