Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er de færreste venindegrupper som ikke har minimum en ryger, og lige meget hvor meget hendes venner og veninder har fortalt hende, at det er enormt farligt at ryge cigaretter, så har hun endnu ikke formået at stoppe. Og sådan er det desværre for rigtig mange kvinder og mænd rundt omkring i Danmark. I Danmark er der hvert år omkring 14.000 danskere som dør af sygdomme som er relaterede til rygning. Disse sygdomme tæller blandt andet hjertekarsygdomme, mund- og halssygdomme og lungekræft. Men det er måske i virkeligheden kun de risikoer hendes udseende tager, som kan få hende til at kvitte cigaretterne.

Cigaretter ødelægger både det ydre og det indre

Efter at have røget cigaretter i flere år, vil man kunne se tydelige ændringer ved ens udseende som ikke ville have været der, hvis ikke man havde røget. Ens tænder mister den flotte hvide farve og ender i stedet med at være gule og misfarvede. Udover den gule farve så øger rygning også risikoen for, at man på sigt mister sine tænder. Huden skifter farve så den nærmest bliver grålig, og dertil hjælper det heller ikke, at huden hurtigere bliver rynket. Det er ikke kun huden som bliver grå, men ens hår vil også blive hurtigere gråt. Med rygning i en længere periode vil din veninde altså komme til at se gammel ud alt for tidligt.

Ingen beviser for at e – cigaretter gør det samme

E – cigaretter er endnu ikke blevet anerkendt som et middel mod rygning, da man endnu ikke kender de langsigtede konsekvenser. Indtil videre er der dog flere videnskabelige undersøgelser som peger på det samme, at e – cigaretter er langt sundere end de konventionelle cigaretter. E – cigaretterne indeholder simpelthen ikke nær så mange farlige stoffer som de normale cigaretter, og det er jo disse stoffer som er med til at ændre vores udseende.