Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi lever i en tidsalder, hvor der heldigvis aldrig har været mere på miljøet, men der er stadigvæk meget vi kan gøre. Regeringen laver tiltag som på statsligt niveau gør, at vi i fremtiden kommer til at forurene mindre og udlede mindre CO2. Flere virksomheder benytter også færre forurenende stoffer og bruger i højere grad vedvarende energikilder. Men selvom den enkelte husstand ikke kan hjælpe meget, så vil det vise store resultater, hvis alle danskere blot ændre sig lidt. Herunder kan du læse om, hvordan du kan hjælpe ved blot at ændre lidt i husholdningen.

Tøjvasken kan hjælpe meget

For 100 år siden var tøjvasken slet ikke dårlig for miljøet, sådan er det dog helt bestemt i dag. Meget af det sæbe vi bruger er ikke bare dårligt for os, men kemikalierne skader også grundvandet. Udover det bruges der enormt meget energi på at vasketøjet ved høje temperaturer. Derfor kan det hjælpe en hel del at benytte sæbe uden dårlige kemikalier og at vaske tøjet ved lavere temperaturer.

Kig på energimærket

Inden man køber sine hårde hvidevarer, så skal man også skænke miljøet en tanke. De ældre og billige maskiner bruger meget mere strøm end de nyere lidt dyrere maskiner. Men for at få de maskiner som er billigst i drift og bruger mindst elektricitet, så skal man kigge på energimærket. Energimærkeordningen er forskellig fra produkt til produkt. Hvis du fx skal have en tørretumbler, bør du som minimum finde en maskine med energimærkningen A+++. Find din her i dag.

Tænk på madindkøbet

Selvom man måske ikke selv bruger strøm eller kemikalier, så skal man stadig tænke på det ens handlinger gør. Madindkøbet er et godt eksempel, da kød fx kræver enormt meget energi at producere. Derfor bør man minimere brugen af kød i ens madlavning. Desuden er det vigtigt ikke at handle for meget, da madspild er det samme som energispild.