Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I disse dage har de fleste danskere enten et arbejde eller et studie, hvor de sidder ned det meste af tiden. Dette er utroligt dårligt for vores krop, da vores ryg synker sammen. Dette resulterer i, at vores holdning langsomt bliver mere foroverbøjet, uanset om vi står op eller sidder ned. Dette er en skam, da det både er usundt og mindre attraktivt. Når man går foroverbøjet, fremstår man mindre selvsikker, og det kan desværre have en negativ virkning i sociale situationer. Derfor er er det vigtigt, at man er bevidst om sin holdning og prøver på at forbedre den. Dette kan man fx gøre via de tre råd herunder.

Træn hele kroppen

Når ens krop og især ens ryg bliver svag, så bliver det hårdere og mindre naturligt for kroppen at holde sig oprejst. For at opnå en sund kropsholdning, er det derfor vigtigt at træne hele kroppen og især den øvre del af ryggen. En træningsform som varmt kan anbefales er svømning, da man hele tiden er udstrakt og træner hele kroppen. Man skal dog ikke træne brystet for meget, da for store brystmuskler trækker skuldrene frem.

Husk at kigge efter i spejlet

Men selvom man er begyndt på at træne, så kan det være svært at vænne sig til at holde ryggen rang. Derfor skal man hele tiden minde sig selv på det og tjekke, om man går rigtigt. Derfor anbefales det at kigge efter, hver gang man går forbi et spejl eller en butiksrude.

Køb holdningskorrigerende tøj

Man kan dog også få lidt hjælp, hvis man virkelig er opsat på at få en bedre holdning. Holdningskorrigerende trøjer hjælper med at trække skuldrende tilbage og holde ryggen rang. Med en sådan trøje er det meget nemmere at opnå en god kropsholdning hurtigt og effektivt. Find holdningskorrigerende tøj her.