Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det kan være svært at huske at forkæle sig selv en gang imellem, når skemaet er proppet ned til sidste minut. Arbejde, familie, venner, måske partner, børn og dyr hiver i en fra alle sider – og det kan hurtigt komme til at føles som om, at korthuset vil ramle til jorden, hvis vi ikke er tilgængelige hele tiden. Men hvor praktisk, det end ville være, hvis vi var maskiner, der kunne køre hele dagen og natten over, så holder den tankegang bare ikke i længden. Hvis du fortsat skal have energi og overskud til hverdagen, er både din hjerne og din krop nødt til at få pauser til at genoplade en gang imellem. Læs videre og få vores guide til to måder, du kan forkæle dig selv på, når du har fri.

Max hygge på sofaen

Vil du allerhelst bare blive hjemme uden at skulle gøre noget som helst, når du har fri? Så skal du selvfølgelig ikke tvinge dig selv til at lægge store, ambitiøse planer ude af huset i self-cares navn. Smid dig endelig bare i sofaen, find dine yndlingssnacks frem og smæk den film eller serie, du ikke har haft tid til før nu, på tv’et. Vil du alligevel gerne gøre lidt ud af arrangementet, kan du købe dig selv et nyt sæt tøj i lækker kvalitet specifikt til hjemmeafslapning – f.eks. er disse EYDA sweats et godt bud. Tøj, der føles fantastisk på kroppen og desuden ser herregodt ud, vil også motivere dig til at holde fri for alvor lidt oftere. Så se det som en investering i fremtiden. Når hyggetøjet er på, kan du også gøre dagen lidt mere speciel med f.eks. en klassisk ansigtsmaske og et glas vin, kakao eller hvad du ellers lyster.

Find nye oaser i din by

Alternativt kan du også bruge dagen uden for hjemmet på at udforske din by. Sørg for at komme uden for de områder, du færdes i til daglig, og find nye steder at frekventere, når du har brug for små pauser i hverdagen – men hold dig alligevel inden for en rimelig afstand af din daglige rute, så hver pause ikke involverer en mindre dagsrejse. Nogle gange er en ny, hyggelig café at sidde og nyde livet eller arbejde på lige, hvad der skal til for at få et nyt skud inspiration og energi – og finder du et sted at dyrke en ny hobby (f.eks. et keramikværksted, dansestudie el.lign.), er der mange dokumenterede fordele ved såkaldte ”kreative brud” fra arbejdet.