Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er efterhånden ikke mange danske huse, som er udstyret med en decideret spisestue. En spisestue forstået som et rum, der kun anvendes til middagsselskaber, er sjældent et krav, når danskerne er på boligjagt eller bygger nye huse. I 60’er villaer er spisestuen ofte en integreret del af opholdsstuen og i nybyggede eller renoverede villaer, er spisestuen skåret fra til fordel for en spiseplads i husets køkken-alrum.

Spisestuen – en historisk perle

I herskabslejligheder og ældre patriciervillaer ser man ofte to stuer en-suite, hvor den ene er en dagligstue med sofaer og bløde lænestole, mens den anden er udstyret med et spisebord med plads til mange gæster. Det giver en særlig stemning at åbne dobbeltdørene til spisestuen og lade lyset strømme ind. Dine middagsgæster vil også føle, at de er inviteret til noget særligt, fordi rummet er særligt indrettet til det.

Sådan dækker du op til middagsselskab i spisestuen

Der er mange fordele ved en spisestue. En af dem er, at når rummet kun er indrettet til det formål, så er det nemt at dække op til middag. Du skal ikke til at rydde op i stuen eller tænke over, hvor meget du roder i køkken-alrummet, når dine gæster skal spise der. Derfor er spisestuen meget taknemmelig og med ganske få virkemidler, kan du lave den perfekte borddækning. En dug er et must! Det giver et klassisk look og det løfter meget nemt hele spisesituationen op til en mere højtidelig begivenhed. Du kan lade dig inspirere af de mange smukke, skræddersyede duge på mahoo.com, som laves i alle mål og på bestilling.

Find dit smukkeste stel og service frem

Det er nu, du skal gå i gemmerne og finde det stel og service, som du på alle andre tidspunkter, er for øm over at bruge. Det vil give det ekstra touch, og det ER det hele værd. Også når du om aftenen står og vasker det hele op i hånden, fordi det gamle sølvbestik og fajancen med håndmalede dekorationer ikke kan tåle opvaskemaskine. Dine gæster vil med garanti sætte pris på, at du går den ekstra mil for at kræse om æstetikken ved spisebordet.