Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Julefrokoster – og især firmajulefrokoster – kan være det rene gift for et parforhold. Én ting er selvfølgelig, at de er berygtede for at være de rene kødmarkeder, hvor året små crushes bliver levet ud. En helt anden ting er, at mange har svært ved at stole på, om deres partner nu er en af dem, der holder sig i skindet. Derfor får du her et par råd til, hvordan dit parforhold overlever årets firmajulefrokost.

Tal om tingene

Regel nummer ét i ethvert parforhold er: Tal om tingene. Kommunikation er nøglen til et sundt forhold, og det gælder især i dette tilfælde. Hvis du er bekymret for, om din partner holder sig på måtten til julefrokosten, så del din frygt med ham. Vær ikke bange for at dele dine tanker, og tal jer ud af situationen – men vær opmærksom på, at han også skal have lov til at dele sine tanker. Og hvis du vil have en helt ærlig dialog, skal du være forberedt på, at han måske siger ting, du ikke har lyst til at høre.

Det kan også være, at han efter julefrokosten fortæller dig, at der faktisk skete noget. Her er der heller ikke andet end kommunikation, der kan bære jer igennem. Naturligvis sammen med en stor portion kærlighed og vilje.

Bunder mistilliden i noget dybere?

Det, du egentlig skal være mest opmærksom på, er årsagen til din mistillid. Måske er det bare helt naturlig – og måske endda velbegrundet – jalousi. Men måse bunder det i, at du faktisk har svært ved at stole på din partner?

Det kan være en meget svær og betændt samtale at tage alene, så det er en rigtig god idé at alliere dig med en psykolog, hvis du vil tackle din tvivl.