Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hunden er et populært husdyr hele verden over, og også i Danmark er menneskets bedste ven populær. Mange husstande har idag hund, og det er kun steget brast siden de sociale medier kom til. Men hvis man ikke opdrager hunden ordenligt, så kan det altså være en stressfaktor for familiens medelemmer. Man vil gerne være en god hundejere, nogle mennesker påtager sig presset som hundeejer, ligesom hvis du skulle være forældre. Derfor er det vigtigt for familierne at de har en god og velopdragen hund, ellers kan det altså føre til ejerens ulykke. Derfor har vi samlet nogle hurtige tips og grundregler du kan bruge, hvis du lige har anskaffet dig en hund, som er lidt svær at træne.

Sæt grænser for hunden

Det vigtigste er at man sætter grænser for hunde, den skal vide vad der er forkert og rigtigt. Når man først har sat en grænse, så skal man altså holde sig til den grænse, ellers bliver hunden forvirret. Så hvis hunden skal sove et bestemt sted eller ikke må komme op i sofaen, så skal man holde sig til de regler. Hvis hunden får en fornemmelse af det kan lade sig gøre at tigge ved bordet engang imellem, så vil den højst sandsynligt prøv HVER gang.

Hvad skal den lære?

Når du træner hunden, så skal du have nogle mål for hvad den skal lære. Sørg for at hunden kun lærer en ting ad gangen, og at du kun træner 1 gang om dagen i ca. 20 minutter. Det er hårdt for en hund at holde koncentrationen i lang tid, derfor må du ikke træne med den i mere end 20 minutter per dag.

Sæt nogle simple mål med ting den skal lære, og start altid ud i de små. Så den her uge skal hunden lære “sit”. Også det næste trin i en ny uge.

Stop dårlig adfærd

Du vil højst sandsynligt komme ud for at hunden har dårlig adfærd engang imellem, men det er fordi den ikke ved bedre. Hvis du tager hunden i fersk gerning, så skal du skælde den ud, eller stoppe den, så den ved det er forkert. Hvis du først opdager det senere, er der ikke noget at gøre, så har den bare glemt sin ugerning.

Hvis hunden har tendens til at bide i en ung alder, så sørg for at have noget legetøj af god kvalitiet, som den kan tygge i, i stedet for fingerene. Køb dit hunde udstyr i god kvalitet her.