Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I dag er der mange, der gør ekstra meget ud af deres juleafslutning på arbejdspladsen. Det skyldes, at vi i Danmark typisk har gode relationer på arbejdspladsen, hvor vi nyder at både arbejde med og omgås vores kollegaer.

Derfor er det meget almindeligt, at man på de forskellige arbejdspladser både spiser morgenmad sammen, fejrer hinandens fødselsdage og meget mere. Af samme årsag er det blevet helt normalt, at vi også fejrer julen – inden vi går på juleferie. Det foregår typisk på flere måder.

Julefrokost

Julefrokosten er ofte en af de begivenheder, vi glæder os mest til! Det er en glimrende mulighed for kollegaerne, da de kan ses i mere formelle rammer. Netop det giver nogle autentiske oplevelser, der kan styrke relationerne mellem de ansatte. Det er absolut gavnligt for virksomhederne, da det har vist sig, at sammenrystet personale yder mere for arbejdspladsen og fællesskabet – simpelthen da vi bekymre os om de fælles mål i lige så høj grad som vores personlige.

Når man holder julefrokost, kan man både gøre det på arbejdspladsen eller andetsteds – f.eks. til en stor forsamling med andre virksomheder eller ved at booke plads på en restaurant og derfra tage videre ud i natten.

Holder man festen selv, skal man bruge catering og dertil indkøbe drikkevarer. Der findes mange gode muligheder for at få leveret mad, mens alkoholen enten kan købes som flasker eller ankomme sammen med en bartender, hvis man lejer hele det setup.

Holder man festen uden for virksomhedens rammer, er der rigeligt med udbud. Det er blot at orientere sig.

Firmagaver

Ofte ledsages firmajulefrokosten af firmajulegaver. Disse kan være variere meget i type og værdi fra den ene arbejdsplads til den anden, men undersøgelser viser dog, at arbejdspladsen bruger flere og flere penge på at forkæle deres ansatte med en ordentlig gave. Dette kan være i form af lækre gavekurve, gavekort eller adgang til online gaveshops, hvor man vælger sin julegave, så man får præcis det, man gerne vil have.

Det giver ligeledes god mening for virksomhederne at give gave, da denne symbolske handling viser, arbejdspladsen værdsætter den indsats, personalet leverer i løbet af året.