Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Fysioterapeuter får dig til at bevæge dig og holde dig i bevægelse. Fysioterapeuter er højtuddannede eksperter inden for fysisk funktion, bevægelse og mobilitet. De har avanceret viden om, hvordan den menneskelige krop bevæger sig, og hvad der stopper den med at bevæge sig. Fysioterapeuter bruger specialiseret hands-on-behandling til at gendanne, vedligeholde og maksimere optimal funktion og livskvalitet. Hos fysioterapeut Odense får du alt dette.

Øv indstillinger

Fra intensivafdeling eller postkirurgisk afdeling på et hospital, til slagtilfælde og hjerneskadeklinikker, professionelle og amatørsportshold, private ortopædiske klinikker, bækkensundhedsklinikker, svimmelhed og balancecentre, åndedrætsspecialistklinikker, vende tilbage til arbejdsstøttefaciliteter og selv med professionelle underholdningsgrupper. Og det er kun et par af de steder, hvor du finder fysioterapeuter, der yder pleje til klienter.

Find det rigtige speciale

Fysioterapeuter specialiserer sig gradvist (dvs. de fortsætter med at træne og certificere inden for bestemte områder, efter at de har forladt universitetet.) Nogle fysioterapeuter fortsætter også ind i akademiet for at få en ph.d. med forskningsfokus. Nu til de praktiske tip!

Find først og fremmest en fysioterapeut, som du kan forbinde med og opbygge tillid som en del af en “terapeutisk alliance”. Du ønsker, at behandlingsplanen og interventionerne skal være specifikke og meningsfulde for dig.

Her er nogle kvaliteter, du kan søge hos din fysioterapeut:

  • Fremmer selvtillid, uafhængighed, selvstyring og smertereduktion som søjler til pleje.
  • Sund debat hilses velkommen. Forvent at spørge hvorfor? Hvad? Hvordan? Hvornår?
  • Hører efter. Den “rigtige” fysioterapeut til dig er den, der tager sig tid til at forstå, hvem du er, hvordan du bevæger dig, hvad der motiverer dig og hvad der skubber på dine knapper. En bemærkning, jeg har gjort i årenes løb, er, at hvis vi fysioterapeuter tager tid og kreativitet til at lytte og lære, hvem du er, så følger produktiv og vellykket behandling.
  • Klar målsætning for ansvarlighed og progression.
  • Klar diagnose og behandlingsplan sammen med forventede tidsplaner for opfølgningsbesøg og estimeret samlet tid til bedring.