Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At skulle vælge et laminatgulv kan, med det store udvalg der findes, være en vanskelig opgave. Der findes et hav af forskellige laminatgulve med forskellige, mønstre, farver og overflader, hvilket ikke gør valget mindre svært. 

Ligeledes skal du også gøre op med dig selv, hvilke krav du har til dit nye gulv. 

Hvad kræver du af dit gulv?

De forskellige laminatgulve findes også med mange forskellige slidklasser, som definerer hvor meget slid laminatgulvet kan holde til. Skal dit gulv kunne holde i mange år, eller skal det blot være noget midlertidig, som kun skal kunne holde få år? 

En stor del af de forskellige laminatgulve, er designet med en høj slidklasse så de kan holde til hverdagens strabadser. En del af dem kan også holde til erhvervsmæssige formål.

Det er altid lige en god ide at fortælle forhandleren, der hvor du køber dit nye gulv, hvilket formål gulvet skal bruges til. Så er du sikker på at det kan holde til formålet. 

Hvilket udtryk ønsker du?

Blandt de mange forskellige laminatgulve, skal du finde ud af hvilket udtryk du ønsker det skal give, og hvad det ellers skal passe sammen med i din bolig. Da der jo er så mange forskellige laminatgulve på markedet, er der rigeligt at vælge imellem.

Skal det være lyst eller mørkt, ligne træ eller klinker eller måske noget helt andet. Du kan i dag få laminatgulve der ligner ægte planke eller klinkegulve. De kan være så autentiske, at det kan være rigtig svært at se forskel. Ensfarvede laminater i højglans eller med matte overflader, kan også være en mulighed.

Pris og kvalitet 

Lige så mange forskellige laminatgulve der findes, lige så mange priser findes der næsten også. Man kan sagtens få et meget billigt gulv, hvilket kan være fint, men igen skal du lige overveje formålet med gulvet. Skal det blot ligge et par år, og er der ikke særlig meget trafik i det eller de rum, det skal lægges i, eller vil der dagligt være trafik som slider på det?

Som regel hænger pris og kvalitet sammen, men du kan kan sagtens få gode og stærke laminatgulve til fornuftige priser.