Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Når du ikke er billist, men du er cyklist eller fodgænger, kræver det lidt mere at være sikker i trafikken. Du er nemlig fuldstændig blottet med din krop, og du har ingenting omkring dig, der kan beskytte dig. Derfor er det vigtigt, at du passer på dig selv bedst muligt. Der er heldigvis blevet skabt forskellige ting til cyklister, der kan gøre dig mere synlig på vejene og passe på dit hoved, hvis du falder af. Særligt i vinterperioderne, skal du som cyklist være særligt opmærksom på de glatte veje, og i vinterperioderne tager mørket hurtigt over. Her kan du læse et par gode råd, så du kommer sikkert hjem.

Brug cykelhjelm

Der har været meget i tv’et omkring cykelhjelmen, og heldigvis gør de fleste danskere sig brug af cykelhjelmen. Men det skal understreges igen, hvor vigtig den er. Det er med cykelhjelmen, at du bedst muligt kan undgå hjerneskader. Hvis du er bekymret over, om dit hår vil sidde forfærdeligt, inden du når på arbejde, findes der oppustelige cykelhjelme. Det handler om at undersøge, hvilke muligheder der faktisk er, og efterhånden er der mange modeller på markedet.

Gør dig synlig

Det er vigtigt, at du viser dig frem i trafikken. Når mørket træder på, er det utrolig vigtigt, at du har det lys på cyklen, der skal være, så billisterne kan se dig. Ellers er det fuldstændigt umuligt at se, om der er nogen, før det kan være for sent. Der findes også cykelhjelme med indbygget lys, hvilket gør dig endnu mere synlig i trafikken.

Drop cyklen, når vejene er for glatte

Det er en god idé at droppe cyklen, hvis du på forhånd ved, at der er meget glat udenfor. Det kan nemlig være sværere at bremse, og du øger sandsynligheden for, at du falder af din cykel og slår dit hoved.