Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er mange gode grunde til at få naturen ind i hjemmet. Planter i hjemmet eller på arbejdspladsen frigiver naturlige stoffer der giver dig mental velvære. Små rum kan virke større når man inviterer træsorter og grønt indenfor i sin indretning.

Valg af naturmøbler

Valget af mørke møbler kan give hyggestemning og træmøbler, som for eksempel teak og mahogni er ofte set i lande som Kina, Thailand og Indien. Nogle møbler har dybe udskæringer og giver et rustikt look i hjemmet. Looket kan sammensattes med forskellige grønne planter, flotte vaser, farvede tæpper og malerier for at skabe et komplet udtryk. Danmark er kendt for sine lyse møbler, hvor mange vælger at indrette sig med ny nordisk stil eller new yorker stil. Ved at kombinere lyse træmøbler med læder, sort stål og lammeskind, kan man lave en mere klassisk stil, der også rummer hygge og eksklusivitet. Rummet indbyder til afslapning og skaber en god naturstemning i rummet. Det kan være en god idé, at store grønne planter ind i rummet. Mange vælger den kendte ”bloggerplante” på udvalgte steder i rummet eller fylder et orangeri op med planter, træbænke og stearinlys for at skabe et naturligt leverum. Lad dig inspirere af det.

Indret dit kontor med plankebord

Hvis hjemmekontoret trænger til fornyelse, kan et planke skrivebord være med til at få naturen ind i rummet og skabe en stemning, modsat det velkendte sterile sort/hvide kontormiljø. Det giver plads til fordybelse og de store tanker, mens man selv nyder den gode kop kaffe eller te. Med de rette rengøringsmidler er plankeborde nemme at vedligeholde og den gode kvalitet gør, at bordet holder i mange år. Skrivebordet kan være funktionelt både for dig der vil indrette et hjemmekontor og dig der får kunder på besøg. Ejer du et firma kan et plankebord pynte i en entre eller som receptionsskranke. Overvej hvilken stemning du gerne vil have og dernæst vælg hvilken træsort du vil have. Det kunne være, eg, bøg eller bambus kombineret med flotte grønne palmer eller sukkulenter. Lad nogle planter stå på gulvet i nogle store flotte dekorative potter og lad andre planter hænge ned fra loftet. Indret med vaser eller lysholdere, hvor du arrangerer 3 vaser i forskellige højder eller sæt fyrfadslys på et spejl for at skabe hyggestemning.