Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I grunden er det simpelt. Ønsker man at tabe sig, skal man blot forbrænde flere kalorier end man indtager. Har man fået lidt for mange kilo på sidebenene, er det dog lettere sagt end gjort. Der er brug for regler og vejledning, og derfor benytter mange sig af forskellige slankekure.

Slankekure er nemlig bygget op om regler. Overholder du reglerne, skal kiloene nok begynde at rasle af. Omvendt er der et hav af slankekure på internettet og i bøger – her gennemgås et par stykker.

Et par begynder tips:

Ønsker man at tabe sig, skal der et par enkelte grundregler på plads. Selvom man snildt kan tabe sig udelukkende ved kostomlægning, vil de fleste slankekure anbefale, at man samtidig bevæger sig. Det kan være i form af træning eller generel motion som fx løbe- eller gåture.

Skal man på kur, er det oftest en idé at gøre det i samarbejde med andre. Er man flere om at køre efter samme målsætning/diet, kan man holde hinanden til ilden. Prøver man forskellige slankekure af selv, kan det til tider være nemt at hoppe tilbage på chokoladevognen, når der er midlertidig krise. Når det er sagt, er det tid til at kigge på et par slankekure.

Low carb-kuren:

Ser man på slankekure, er denne svær at komme udenom. De seneste år er den blevet utrolig populær, og for rigtig mange har den været utrolig effektiv.
Selve idéen bag denne kur er, at der, som navnet antyder, skal skæres ned på kulhydraterne i maden. Til gengæld skal der spises mere fedtholdig mad, hvilket kan lyde som en mystisk kur. Når du skal lægge en madplan, skal der altså skæres ned på specielt stivelse og sukker. Stivelse findes bl.a. i lyst brød, kartofler, pasta og ris.

I stedet skal der gøres plads til kød, æg og grøntsager. Når der spises, skal det være til du føler dig mæt – eller mere end det. Desuden er slik og sodavand selvfølgelig et ’no go’. I starten kan det føre til hovedpine og træthed, men kort efter vil din krop være fyldt med energi.

En god ide er at bestille grøntsagskasser leveret til døren – så har du alt et lækkert udvalg.

Så ligesom med løbetræningen, skal du bare i gang. Én af fordelene ved denne kur er, at du ikke skal tælle dine kalorier, eller veje din mad – som man skal i mange andre slankekure. Hvis du blot spiser naturligt fedt blandet med proteiner, vil du hurtigt være på vej mod en sundere hverdag med færre kilo på kroppen.

Fastekure:

Én af de andre populære type slankekure er fastekure. Faktisk skal denne type kur spores helt tilbage til antikken, men de sidste år har den virkelig fået en ’revival’.

Af disse slankekure, er 5:2 kuren den mest kendte. Grundprincippet er, at man her faster i to dage, og så spiser normalt i fem. Med fastekure skal man dog være opmærksom på, at kalorietælling er en vigtig del af hverdagen. De dage hvor man faster, skal éns kalorieindtag reduceres til omkring 500-600 kalorier. På de fem dage, hvor der ikke fastes skal man dog stadig holde sig indenfor et bestemt antal kalorier, der udregnes efter ens vægt, højde mv.  Vægttabet skyldes primært, at man reducerer mængden af mad i løbet af en uge, og med tiden vender kroppen sig til det.

Alternative kure:

Rundt omkring på internettet er der et hav af muligheder, hvis du ønsker at tabe dig. Flere har eksempelvis afprøvet diverse juice kure – en såkaldt detox kur, hvor kroppen ved hjælp af massivis af vitaminer renser din krop for dårlige stoffer. De fleste bruger den til at kickstarte deres kurforløb, da den udrenser kroppen.

Kulturkuren er seneste skud på stammen, hvor oplevelser skal få dig til at glemme søde sager og anstrengende løbeture. Der får du mulighed for at gå lange ture til jazz festival, runde tårn op og ned og diverse strande i CPH.

Skal man finde strandformen frem inden ferien sydpå, er der dog ingen omveje. Vejen til succes er brolagt med mange fitness-timer blandet med en god og sund kost. Er det dog drømmen, kan det anbefales at køre efter et problem. Det kunne eksempelvis være en bikini bootcamp, der sætter det hele i system.