Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der findes efterhånden en del erhverv, brancher og stillinger, hvor sikkerhedssko enten er nødvendige og påkrævede eller hvor det som det mindste er en god idé at benytte sig af sikkerhedssko. Det kan være i erhverv, hvor der for eksempel er risiko for klemning, varme m.v.

Sikkerhedssko skal ifølge Arbejdsmiljø i Danmark benyttes, hvis arbejdet ikke kan tilrettelægges og udføres forsvarligt ved brug af almindeligt, hensigtsmæssigt fodtøj. Det kan for eksempel være en chauffør, der skal transportere borgere i kørestol. Her er der risiko for at få fødderne kørt over af kørestolen i forbindelse med af- og pålæsning af borgeren i kørestolen. Her er det derfor påkrævet at man skal have sikkerhedssko på for at passe på sine fødder – og selvfølgelig for at undgå arbejdsskader. Det kan dog i mange andre henseender også være en god idé at have sikkerhedssko på for at beskytte fødder og tær.

Selvom sikkerhedssko er nødvendige og påkrævede i nogle henseender, så kan det generelt være svært – specielt for kvinder – at acceptere at skulle gå i de samme grimme og ubehagelige sko hver eneste dag, når de skal på arbejde. Der er jo en grund til at vi kvinder har et helt klædeskab fulde af sko. Vi kan godt lige variation og design – og vi sætter selvfølgelig også komforten meget højt på listen. Sikkerhedssko er dog ikke kendt som værende hverken komfortable eller pæne – de er kun funktionelle på den måde at man undgår klemning, varme osv. Det kan derfor være svært at skulle placere fødderne i de samme ubehagelige og grimme sko hver dag.

Heldigvis findes der i dag en løsning på dette problem. HE Sko tilbyder nemlig både komfortable og pæne sikkerhedssko til damer. De mener nemlig at fodtøj ikke kun skal være funktionelt, men i høj grad også være korrekt tilpasset til fødder og fysiologi samt være pæne at se på. De er derfor begyndt at udvikle sikkerhedssko, der rent faktisk ligner nogle pæne sko, du kan gå ind og finde i den nærmeste skotøjsforretning. Du behøver derfor ikke længere tage dig til takke med de samme grimme og ubehagelige sikkerhedssko, men kan finde både sko og støvler, der passer på dine fødder samtidig med at de er behagelige og pæne.