Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Klimaproblemer fylder mere og mere i vores alles bevidsthed end for nogle år tilbage. Klima er kommet på dagsordenen, og det er noget, som vi alle forholder os til hele tiden. Ved at vi forholder os til det hele tiden, gør også at vi alle er mere opmærksomme på, at vi også selv vil gøre en forskel for klimaet på de områder, vi kan. Selvfølgelig kan vi ikke klare alting, men vi kan skabe nogle ændringer, der hjælper klimaet. Det eneste vi kan gøre, er selv at skabe ændringer. Vi kan ikke styre om andre gør det.

Energioptimering

Du kan ringe efter en elektriker og undersøge energioptimering i din bolig. Det er nemt, og du kan få hjælp, hvilket er det vigtigste i sådan en situation. Der findes mange steder, der kan hjælpe dig, blandt andet elektrikere i Ikast, hvis du er fra det område. Du nedbringer Co2-udslippet, og du gør selv noget aktivt for at hjælpe klimaet. Der findes flere forskellige klimavenlige alternativer som jordvarme, solceller og varmepumper. Det er både en hjælp økonomisk, og det er godt for klimaet.

Minimer plastikforbrug

Plastik er ikke godt for miljøet, så endnu en måde, hvor du kan hjælpe, er at minimere dit plastikforbrug. Du kan droppe plastiksugerøret, når du er ude at spise eller i biografen. Du kan droppe engangsbestik- og flasker. I mange år, har vi nemlig haft et meget løst forhold til plastik, og vi har alle nok heller ikke vidst, hvor dårligt det er for vores klima. Det ved vi nu, så det vi kan gøre, er at forsøge at minimere det.

Kødfrie dage

Det kan godt blive en stor ændring for dig, der elsker dit kød, men ellers vil det hjælpe klimaet, hvis alle generelt spiste mindre kød. Du kan droppe kødet et par gange om ugen, og så har du hermed også gjort din forskel.