Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Nogen kvinder bliver ramt hårdt at menstruationssmerter, andre mærker det stort set ikke. Hvis du hører til blandt de sidste, skal du bare være glad, hvis du hører til blandt de førstnævnte, der bliver hårdt ramt af smerter, så kan det være en gode ide at læse mere her. Her finder du nemlig nogle tips til hvordan du slipper for menstruationssmerter, eller minimerer dem.

Generelt er der en ting der hjælper rigtig godt mod menstruationssmerter, og det er at være sund. Med en sund kost, motion og en fornuftig livsstil kommer man generelt langt, da det holder kroppen i en naturlig balance, hvilket kan være med til at holde smerterne nede.

En anden ting der måske også er den sværeste er, at lade være med at spænde hvis smerterne indtræffer. Hvis du slapper af i musklerne, gør det rent faktisk mindre ondt, end hvis du spænder dem. Dette er dog lettere sagt end gjort, hvilket de fleste nok kan skrive under på. Det kan hjælpe med en varmepude, hvis det er slemt, og det er svært for dig at slappe af. Det kan også være rigtig godt for kroppen at få den rette mængde søvn, hvilket for de fleste kvinder er 7 til 8 timer.

Er smerterne rigtig slemme – så søg hjælp

Der findes masser af gode råd til hvordan du slipper for menstruationssmerter, og hvis du følger dem, er der ingen tvivl om, at du vil være mindre tilbøjelig til at få smerterne, men der er naturlig ingen garanti, og du kan sagtens risikere at gøre alt det rigtige og alligevel blive udsat for slemme smerter.

Er smerterne slemme, kan du med fordel besøge en læge, der kan ordinere smertestillende piller. Der findes også eksempler på mange, der har haft hjælp med akupunktur, det kan du læse mere om her.

Uanset hvad du gør, så er det vigtigt at lytte til din krop, den brokker sig sjældent bare for sjov skyld.