Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Luft sommerbenene

Det er dejligt at smide de lange bukser, når sommeren viser sig fra sin bedste side. For kvinder er det skønt at føle sig feminine i en kjole eller nederdel. Helt uden nylonstrømper eller strømpebukser, som strammer og er alt for varme. Men mange kvinder er kede af deres ben. De bliver meget bevidste om fx åreknuder og blodsprængninger, når de viser deres bare ben. Og det er rigtig synd, at man ikke bare kan få lov at nyde følelsen af sol og luft på benene uden tanke på sine bens udseende.

Åreknuder og hævede ben skyldes dårlig blodcirkulation

Det er desværre ikke ualmindeligt at få åreknuder og hævede ben, når man kommer op i alderen. Det skyldes dårlig blodcirkulation, også kaldet venøs insufficiens. Det opstår over tid, fordi veneklapperne ikke fungerer optimalt. Når venerne i fx benene ikke kan pumpe nok blod tilbage til dit hjerte, har du dårlig blodcirkulation. Det kan give åreknuder, fordi blodet forsøger at finde andre veje. Det kan også resultere i hævede ben og ødemer, fordi dine lymfer forsøger at råde bod på den manglende gennemstrøm ved at producere mere lymfevæske. Nogle mennesker har kronisk venøs insufficiens, mens andre får det i forbindelse med graviditet eller en ubehandlet livsstilssygdom som fx diabetes. Derfor er det vigtigt at konsultere sin læge ved mistanke om venøs insufficiens.

Få bugt med åreknuder, ødemer og uro i benene

Hvis du er meget ked af åreknuder på dine ben, kan en operation, hvor man fjerner åreknuderne forbedre udseendet. Det kan også til en vis grad mindske dine smerter og andre gener. Kronisk venøs insufficiens kan desværre ikke helbredes, men du kan selv gøre meget for at formindske de smertefulde og irriterende symptomer. Det er især uro i benene, rastløse ben, stramme lægge og ødemer, som man gerne vil have bugt med for at forbedre sin livskvalitet. Kompressions- og massagestøvler giver en effektiv behandling af de mange smertefulde symptomer. Og støvlerne kan nu købes til hjemmebrug, så du kan få en effektiv og behagelig kompressionsbehandling, når du har smerter. Tidligere fandtes kompressionsstøvlerne kun på hospitaler og klinikker. Find støvlerne lige her.