Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Forbruget i din gamle lejlighed eller bolig, kan være tårnhøje, og hvis du ikke forsøger at holde dem nede, så kommer de kun til at stige herfra. Der findes allerede mange spare tips når det kommer til at holde el, vand og varme nede. Vi har samlet de tips og tricks vi mener holder, som alle kan benytte sig af allerede idag.

Vær opmærksom

En af de største syndere i forbruget kan være at man er uopmærksom. Hvis du aldrig gider at slukke for kontakter og lys du ikke bruger. Hvis alle boligens eller lejlighedens pærer brænder i alle rum inklusiv dem man ikke bruger, så kan det komme til at koste. Et godt råd er bare at slukke alt man ikke bruger. Inden du ligger dig til rette i sofaen om aftenen, kan du lige hurtigt bruge et minut på at tjekke alle steder, om der skulle være noget tændt som du ikke bruger.

De nemme

De kendte sparetips som at tage kortere bade og se mindre tv, holder stadig. Hvis du gerne vil spare penge, så kan det virkelig ikke betale sig at tage et bad på 20 min hver dag. Hvis du gerne vil spare penge, så kan det heller ikke betale sig at du tørretumbler alting 2 gange, bare fordi det bliver dejligt tørt og varmt. Når du lufter ud, er det vigtigt at du lige slukker radiatoren, hvis du lufter ud i mere end 20 min. Hvis ikke kan det godt betale sig at lade radiatoren stå tændt, så den ikke skal til at varme sig selv op igen.

Energi

Der findes nogle “spare” gadgets idag, energispare-pæren har været på markedet i mange år, og det kan godt betale sig. Der findes også en vandpare gadget til brusehovedet, som gør at du spare penge når du er i bad, men så skal man tilgengæld stå der lidt længere.

Skift ud

Hvert tiende år, kan det betale sig at skifte de gamle hvidevare ud, som fryseskab, køleskab og vaskemaskine. De hårde hvidevare kan være grunden til at du har en meget dyr forbrugs regning. De ældre modeller kan bruge mange flere gange strøm end de nyere. Som tommelfingerregel skal de nok skiftes hvis de er over 8 år gamle, og hvis de er over 10 år gamle så begynder det at blive kritisk.