Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Sommeren er lige om hjørnet, og selvom der er mange andre ting at tænke på i øjeblikket, så kommer man ikke uden om det. Hvis du er en af dem, der planlægger at skulle tilbringe mange timer på stranden, i håb om godt vejr, kan det også være, at du er begyndt at tænke lidt på bikiniformen. Det man har gået og udskudt lidt det sidste lange stykke tid. Ikke mindst fordi, man ikke har kunne besøge sit lokale fitnesscenter.

Hvis du vil gøre noget ud af det, er det dermed ved at være høje tide at komme igang. For mange ender det desværre også med skader. Man vil simpelthen for meget på for kort tid, og det er typiske sådan at skader opstår. Du kan finde træningsprogrammer mange steder, men her vil vi gerne fokusere lidt på to andre ting.

Udover selve træningen er der nemlig to ting, der spiller en meget stor rolle. Det er hvad du gør inden din træning, og hvad du gør efter.

Inden du træner

Inden du træner er det helt essentielt at du varmer godt op. Ellers udsætter du dine kolde muskler for lidt af et chok. Hvis du træner, især hvis du træner hårdt uden at have varmet op, er der en stor risiko for at rende ind i skader. De skader kunne have være undgået med 10 minutters god opvarmning.

Efter du træner

Træner man på et højt niveau, er det ikke unormalt at man benytter recoveryboots som disse. Disse kan være utrolig effektiv og sikre, at man hurtigere restituere og dermed hurtigere kan komme i gang igen. Det er en god investering, men de koster også lidt.

Så hvis man ikke lige interesseret i dette, er det vigtigt at man lytter til sin krop og ikke presser den for meget. Der er nemlig stor forskel på ømhed, som kan være sundt og et bevis på at kroppen arbejder, og så smerte. Er man lidt øm i benene, kan det ofte løbes væk, men har man smerter, skal man passe på.