Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

I årevis har vi hørt stolpe op og stolpe ned om knibeøvelser, som strammer bækkenbunden op. Det er næsten svært at forestille sig noget mindre sexet. Men en stærk bækkenbund er faktisk noget af det bedste, du kan gøre for dit sexliv (og andre ting). Heldigvis findes der meget sjovere måder at gøre det på end knibeøvelser. Du kan for eksempel slå dig løs med bækkenbundskugler, som både træner og stimulerer dig.

Bækkenbundskugler træner på en rar måde

Bækkenbundskugler er en eller to (sammenhængende) kugler, som indsættes i din vagina. Derefter gælder det om at holde kuglerne inde, og det gør du ved at spænde i bækkenbunden. Med tiden bliver du stærkere og kan bruge tungere kugler, men start bare ud med en let model.

Bækkenbundskugler fås også med vibrationer, men begge varianter kan bruges til at stimulere dig seksuelt. Du skal dog ikke regne med at få en orgasme af dine bækkenbundskugler. Se det mere som træning og eventuelt som forberedelse til sex. Mange oplever, at de bliver mere følsomme under sex både lige efter bækkenbundstræningen og efter længere tids regelmæssigt brug, når bækkenbunden er trænet op.

Bækkenbunden hjælper også med at holde på tis

Rigtig mange kvinder lever med inkontinens, som betyder, at de i større eller mindre grad tisser ufrivilligt i bukserne. Du kender helt sikkert mere end én, som lever med det, og det er ikke sjovt. Men en stærk bækkenbund er en af de vigtigste redskaber til at bekæmpe eller helt undgå inkontinens, så du kan virkelig gøre dig selv en stor tjeneste her.

Undersøgelser viser også, at en stærk bækkenbund hjælper på rygproblemer og giver en bedre holdning. Som alle andre muskler er bækkenbunden nemlig en vigtig del af kroppens ”stillads”. Derfor skal du for eksempel også være opmærksom på din bækkenbund, når du træner. Det gælder især træning af mavemusklerne, som kan lægge tryk på bækkenbunden.